Tofucznica na wegańskie śniadanie

tofucznica meet without meat
freedom forest girl nature

To jest naprawdę jedno z moich ulubionych wegańskich śniadań na słono. Robi się ją bardzo szybko i możecie dodać do niej dowolne warzywa. Warto spróbować takiej wersji tofu, bo ta tofucznica jest pyyyszna i sycąca.

składniki

na 2 porcje

1 tofu (180-200 g)

1 cebula

½ papryki

1 pomidor / 6 pomidorków koktajlowych

4 łyżki mleka roślinnego

szczypta kurkumy

szczypta czarnej soli lub zwykłej soli

2 garście sałaty

5 pomidorków koktajlowych

½ ogórka

szczypiorek

wykonanie

Pokrój cebulę i paprykę w kostkę. Rozgrzej łyżkę oliwy na patelni i smaż warzywa przez około 3 minuty. Dodaj pokruszone w rękach tofu, pokrojone pomidorki, mleko roślinne i przyprawy. Smaż jeszcze około 5 minut.

Podawaj z sałatą, pokrojonymi pomidorkami, ogórkiem i szczypiorkiem.

weganskie sniadanie

Spodobała Ci się tofucznica? Spróbuj innych najnowszych przepisów:

🌿 Wegańskie gofry z owocami

🌿 Wegańskie naleśniki z twarożkiem i truskawkami

🌿 Wegańskie babeczki czekoladowe

Zapisz się do newslettera!

Będziesz na bieżąco z nowymi postami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *