Zblenduj wszystkie składniki na serek. Jeżeli chcesz otrzymać gęstszy twarożek, dodaj mniej mleka kokosowego.
Zblenduj lub dokładnie wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki na naleśniki. Odstaw na 5-10 min.
Porządnie rozgrzej patelnię i przed smażeniem każdego naleśnika posmaruj patelnię odrobiną oleju. Ja używam do tego pędzelka kuchennego. Po rozgrzaniu oleju wlej porcję ciasta i po 1-2 minutach obróć na drugą stronę.
Naleśniki posmaruj serkiem i dodaj pokrojone truskawki. Zwiń, tak jak lubisz, polej odrobiną oleju z pestek moreli, posyp cukrem pudrem i truskawkami.
Super przepis muszę wypróbować 🙂
Koniecznie! Teraz to z borówkami i jagodami 🙂
Jaka mąka?
Ja używam pszennej, najczęściej tortowej, bo jej mam zawsze najwięcej. 🙂
Nada się zwykle mleko roślinne? A jeśli nie to czy z puszki wymieszanej czy ta stała część?
Z kokosowego wychodzi najsmaczniejsze. 🙂 Może być z wymieszanej.