Wymieszaj składniki na ciasto. Wyrabiaj krótko, uformuj w kulkę i włóż do lodówki na 15 minut. Po tym czasie ogrzej je chwilę w dłoniach i rozwałkuj. Wyłóż na dno i boki foremki. Nakłuj ciasto widelcem, aby podczas pieczenia nie tworzyły się wybrzuszenia. Piecz w 180 stopniach przez 16-18 minut.
W garnku połącz wszystkie składniki na masę cytrynową. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 3 minut, ciągle mieszając.
Wylej masę na wystudzony spód i włóż do lodówki na około 3 godziny przed podaniem. Ozdób owocami.
Hej, czym można zastąpić mąkę ziemniaczaną? I czy mleko kokosowe to takie w puszkach, czy z kartonu?
Hej! Mąkę ziemniaczaną możesz zastąpić skrobią kukurydzianą lub mąką ryżową. Obojętnie jakie mleko kokosowe, bo całość i tak stężeje dzięki mące i agarowi. Najważniejsze, żeby w składzie było tylko kokos i woda – takie jest najsmaczniejsze. 😉