Wegańskie ciasteczka z białą czekoladą i owocami

weganskie ciasteczka z czekolada
freedom forest girl nature

Wegańskie ciasteczka z białą czekoladą i owocami. Kruche, słodkie i lekko kwaśne. Do tego robi się je ekspresowo – wystarczy połączyć składniki i wrzucić je na 15 minut do piekarnika. 🙂

składniki

na 8-11 sztuk

250 g mąki pszennej

60 g cukru

szczypta soli

1/2 łyżeczki sody

100 g wegańskiej białej czekolady

60 ml oleju rzepakowego

80 ml mleka sojowego

50 g mrożonych owoców leśnych lub malin

wykonanie

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Wymieszaj trzepaczką mąkę, cukier, sól, sodę i pokrojoną na średnie kawałki białą czekoladę. Dodaj olej i mleko. Wymieszaj. Na sam koniec dodaj owoce leśne lub maliny i wymieszaj rękami.

Uformuj ciasteczka i piecz przez 15 minut. Ciasteczka lekko stwardnieją po wystudzeniu.

Spodobał Ci się wegańskie ciasteczka? Spróbuj innych najnowszych przepisów:

🌿 Wegańskie sticky buns cynamonowe

🌿 Wegański biszkopt przekładany

🌿Wegańska sałatka z sosem tzatziki

Zapisz się do newslettera!

Będziesz na bieżąco z nowymi postami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *