Dokładnie wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj mleko z octem i odstaw na 5 minut.
Połącz składniki suche z mokrymi. Piecz w 170 stopniach przez około 24 minuty (góra-dół). Wystudź biszkopty.
Ubij stałą część mleka kokosowego z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Możesz użyć śmietan fixu, aby poprawić konsystencję śmietanki. Śmietan fix składa się tylko z glukozy i skrobii, więc to naprawdę nie jest nic strasznego. 🙂
Wystudzony biszkopt przekrój wzdłuż na pół. Nasącz herbatą, kawą lub wodą kokosową, która została po wyjęciu stałej części mleka. Rozprowadź dżem i połowę śmietanki. Przykryj drugą warstwą biszkoptu, nasącz i pokryj śmietanką. Na górze ułóż owoce i wstaw całość do lodówki.