Zblenduj lub dokładnie wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki na naleśniki. Odstaw na 5-10 min.
Porządnie rozgrzej patelnię i przed smażeniem każdego naleśnika posmaruj patelnię odrobiną oleju. Ja używam do tego pędzelka kuchennego. Po rozgrzaniu oleju wlej porcję ciasta i po 1-2 minutach obróć na drugą stronę.
Pokrój cebulę w kostkę, czosnek posiekaj. Rozgrzej łyżkę oleju na patelni i wrzuć cebulę i czosnek. Po minucie dodaj szpinak i rozmroź go. Na koniec dodaj przyprawy.
Podgrzewaj składniki na sos w rondelku przez około 5 minut i zblenduj.
Napakuj farsz do każdego naleśnika i polej sosem. Posyp zieleniną. 🤗
Co to jest 1 i 1/3 łyżek i czego jest ta 1 i 1/3 łyżek?
Nie za bardzo rozumiem. Wszystko jest opisane w przepisie. 1 i 1/3 łyżki to 20 ml.
Super wyszły ☺️ dodałam mleczko kokosowe do farszu i też fajnie 😉
Też lubię dodawać mleczko kokosowe do różnych dań, super pomysł! 🤩