Wegańska cukiernia i kawiarnia

Ratunkowy walentynkowy mus czekoladowy (wegański)

walentynkowy mus czekoladowy wegański
freedom forest girl nature

Czekoladowa rozpusta… Tak szczerze, to nie dało się wymyślić prostszego deseru. Ten wegański mus czekoladowy przygotujesz dosłownie w kilka minut, a po odstawieniu go na trochę do lodówki, będziesz cieszyć się super delikatnym musem. Do jego wykonania potrzebujesz bardzo niewielu składników. Może wygląda niepozornie, ale to rozpuszczające się w ustach czekoladowe niebo. 💕

składniki

na trzy porcje

150 ml mleka kokosowego

60 g gorzkiej czekolady

3 łyżki syropu klonowego

szczypta chilli

szczypta soli

truskawki / borówki / jeżyny / maliny

wykonanie

Do rondelka wlej mleko kokosowe, dodaj czekoladę, syrop klonowy, chilli i sól. Podgrzewaj na małym ogniu i mieszaj trzepaczką, aż czekolada się rozpuści. Przelej do miseczek i dodaj ulubione owoce. Wstaw mus na kilka godzin do lodówki.

walentynkowy mus czekoladowy wegański meet without meat

Zapisz się do newslettera!

Będziesz na bieżąco z nowymi postami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *